Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2017 11:56 - Най-забележителните парфюмни колекции – част 1
Автор: veselinkolev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 394 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Може би малко от вас знаят, но през Средновековието парфюмеристите са били наричани "въздушни доставчици." Те са били сравнявани с магьосниците, защото било по силите им да изграждат парфюмните нотки така, че да създават необикновено красив аромат. И често, използвайки обикновени и до болка познати съставки, те създават очарователни мелодии, които пленяват сърцата и душите на хората.

Някои ароматни творения напомнят за безгрижно детство, а други - за тайните дела на сърцето, трети - хармонията на природата. Парфюмната науката винаги е била смятана за нещо неразбираемо, мистериозно. Нотките са станали обект на поклонение и обожание. И за това редките уханни екземпляри често са влизали в колекциите само на истинските ценители.
Днес вече хората отдавна са свикнали с парфюмите - те са част от ежедневието на съвременните жени и мъже. Въпреки това не са загубили своите магически свойства и все още привличат и опияняват, подлудяват, създават уханни мечти. Още по-силни са тези чувства обаче при една особена група от избрани аромати, които съдържат само най-редките и скъпи съставки, преминали теста на времето. На такива парфюми подхожда да бъдат част от специални колекции - точно такива, за каквито ще си говорим в тази статия.
 

Коллекция In The Garden of Good & Evil, Kilian
Колекцията от луксозни парфюми на Kilian разказва една история за изкушение и прелъстяване. Линията се нарича "В градината на доброто и злото" ( "In The Garden of Good & Evil") и основната й идея е да се засили контрастът между доброто и злото, добродетелството и порока. В нея влизат 3 парфюма с опаковки в бял цвят, който е така нетрадиционен за Kilian. Бялото като символ на невинност и златото – на суета и лукс.
Имената на парфюмите напълно съответстват на цялостната идея на колекцията - In the City of Sin ("В града на греха"), Good Girl Gone Bad ("Доброто момиче стана лошо") и Forbidden Games ("Забранените игри"). И всеки от тях няма нищо общо с обичайните продукти на марката.
imageimageimageimage

Линия Jardin Noir, колекция Private Blend, Tom Ford
Ароматната линия Private Blend на Том Форд представлява истинско удоволствие за избрани. Най-редките, внимателно подбрани съставки, най-новите тенденции в модата и парфюмите с висока крайна цена правят всеки един от представителите на Private Blend истинско произведение на изкуството.
Най-свежата линия в колекцията получава наименованието Jardin Noir - ароматът "Ombre de Hyacinth" ("Сянката на зюмбюла") е посветен на "цветето на дъжда" - зюмбюла, "Jonquille de Nuit" ("Нощният нарцис") пък разказва историята на поетичния и опияняващ нарцис, "Lys Fume" ("Мистичната лилия") е вдъхновен от бялата лилия, а "Cafe Rose" ("Кафената роза") възхвалява кралицата на цветята по един особено магнетичен начин.












Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: veselinkolev
Категория: Бизнес
Прочетен: 19445
Постинги: 11
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930